"Acupunctuur kiest een andere invalshoek.
Het accent ligt niet op de klacht, maar op de mens zelf"

acupunctuur-haarlem-praktijk

Visie

Acupunctuur heeft een bredere kijk op gezondheid waarbij naar het lichaam, geest en omgeving als totaalbeeld wordt gekeken.

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de reguliere zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Acupunctuur kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Deze andere invalshoek neemt niet weg dat ik de traditionele Chinese geneeskunde hand in hand vind gaan met de westerse geneeskunde. Ze kunnen goed naast elkaar en aanvullend op elkaar toegepast worden.

Opleiding

Mijn opleiding tot shiatsu-masseur volgde ik bij Zen Shiatsu o.l.v. Joyce Vlaarkamp in Amsterdam. Mijn opleiding tot acupuncturist heb ik aan de academie voor traditionele Chinese geneeskunde Qing Bai afgerond evenals mijn diploma Westerse medische basiskennis. Tijdens de opleiding acupunctuur leer je ook technieken als moxa, cupping en guasha.  Inmiddels heb ik aardig wat mensen geholpen met mijn behandelingen. 

Het blijft echter niet bij een opleiding en praktijkuren. Als acupuncturist ben je nooit uitgeleerd. Bijscholing is een constante en dat maakt het vak zo interessant en bijzonder. Het helpen van mensen door middel van een eeuwenoude maar tegelijkertijd nog steeds actuele, oosterse geneeskundige techniek is wat mij blijft inspireren.

Wat klanten zeggen

‘Ivo is zeer deskundig, neemt de tijd voor je en straalt rust uit.’
Leny 

‘Sinds 3 jaar heb ik, zoals de huisarts het noemt, allerlei psychosomatische klachten. Variërend van hyperventilatie aanvallen, oorsuizingen, druk op het achterhoofd tot evenwicht stoornissen.
Allerlei onderzoeken hebben echter niets ernstig aangetoond. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een fysiotherapeut voor een serie Manuele Lymfdrainage behandelingen. Dat bracht zeker enige verbetering, maar pas na een serie behandelingen door Ivo Rijkers is er daadwerkelijk sprake van een duidelijke verbetering in de situatie en zijn de meeste klachten verdwenen of zijn sterk afgenomen. Ivo gaat zeer contentieus te werk en stelt je zodanig op je gemak dat je volkomen ontspannen de behandeling ondergaat. Hij weet wat hij doet en richt zich met overtuiging op het uitgestippelde aandachtsgebied met de bijbehorende klachten.’
Wim 

‘Ivo heeft mij dmv acupunctuur binnen 4 behandelingen van mijn hooikoorts af geholpen. Na de eerste behandeling merkte ik al dat de klachten veel minder waren. Ik ben heel blij dat de klachten dit jaar nog steeds niet zijn terug gekomen!’
Nadia

‘Hele prettige en doeltreffende behandeling gehad van Ivo. Hij neemt de tijd en weet precies wat hij doet, zo spoorde hij al snel de oorzaak van mijn rugproblemen op.’
Jenny