Behandeling acupunctuur en shiatsu

Bij mijn praktijk in Haarlem kun je terecht voor een behandeling  acupunctuur of shiatsu-massage volgens de traditionele Chinese geneeskunde.

Ik vind het belangrijk om een goed beeld te krijgen van je klachten en wensen. Maar ook om jouw vragen te beantwoorden en een ontspannen omgeving te creëren. Een eerste behandeling duurt daarom vaak iets langer dan een reguliere behandeling. Op aanvraag geef ik ook een thuisconsult wanneer je niet in staat bent om naar mijn praktijk te komen.

Omdat acupunctuur op de huid zelf plaats vindt, is het beter om in ondergoed of korte kledingstukken op de behandeltafel plaats te nemen. Shiatsu-massage vindt plaats over de kleding heen. Hierdoor is het raadzaam om loszittende kleding aan te trekken.

haarlem-behandeling-acupunctuur-shiatsu-massage
Acupunctuur met dunne, steriele naaldjes

Acupunctuur

Als een van de eeuwenoude technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) gebruik ik bij acupunctuur dunne, steriele naaldjes op punten in het lichaam. Daarmee worden energiestromen in je lichaam gestimuleerd. Hierdoor verdwijnen blokkades en nemen de klachten af. Afhankelijk van de benodigde acupunctuurpunten kan ik je vragen om ofwel op buik of rug te gaan liggen op de behandeltafel. Naast acupunctuur pas ik ook andere technieken toe voor een specifiek herstel. Zo gebruik ik bijvoorbeeld moxa waarbij ik acupunctuurpunten verwarm met gedroogd bijvoetkruid. Hiermee wordt energie in beweging gezet. Ook pas ik de technieken cupping en guasha geregeld toe.

Regulier

€ 65,-

45 minuten

Thuisconsult*

 

€ 20,- 

 

Extra kosten

 *) Op aanvraag wanneer je niet in staat bent om naar de praktijk te komen.

.

Shiatsu-massage op een futon mat

Shiatsu-massage

Tijdens een Shiatsu-massage geef ik druk op specifieke punten van het lichaam. Dit verbetert en onderhoudt je lichamelijke en geestelijke fitheid. Een Shiatsu-massage kan specifieke klachten behandelen, maar ook meer op ontspanning gericht zijn. De behandeling wordt op de extra brede behandeltafel uitgevoerd en over de kleding heen gegeven. Het is daarom raadzaam om tijdens de behandeling losse, comfortabele kleding te dragen.  Het aantal behandelingen verschilt per persoon en is afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht.

Shiatsu

€ 65,-

45 minuten

Cupping met glazen cups
Guasha praktijk Ivo Rijkers
Guasha met schraapsteen

Cupping & Guasha

Bij een acupunctuurbehandeling maak ik soms ook gebruik van andere technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde. Ook zonder acupunctuur kun je voor een behandeling kiezen met cupping en/of guasha.

Cupping

Cupping-therapie is een techniek waarbij ik glazen of siliconen cups vacuüm op de huid plaats. Het verbetert de doorbloeding, lymfedrainage en stofwisseling en herstelt beschadigde bindweefselverklevingen waarin vetcellen voor ongewenste oneffenheden zorgen. Daarnaast is cupping een goede manier om alle spierknopen te ontspannen. Na een behandeling voel je je mentaal en fysiek een stuk beter!

Guasha

Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek-massage. Nadat de huid met olie is ingesmeerd schraap ik pijnloos met een speciale schraapsteen over de huid voor een betere doorstroming van bloed en energie. Ook verwijdert het afvalstoffen die zijn opgeslagen op plaatsen waar het niet hoort. Met deze techniek verschijnen de stagnaties in het lichaam zichtbaar op de huid in de vorm van rode vlekken. Hoewel je die rode vlekken nog enkele dagen kan blijven zien, verminderen de klachten vrijwel direct.

Cupping/guasha€ 50,-30 minuten
× Hoe kan ik je helpen?