Post corona/Covid-19

Acupunctuur levert bijdrage aan het herstel van langdurige klachten na een corona oftewel Covid-19 besmetting. Zo leidt een coronabesmetting bij veel voorheen gezonde mensen toch tot hevige gezondheidsklachten. Vaak blijven deze klachten langdurig aanwezig en lukt het niet om op eigen kracht weer “de oude” te worden. Daarom werkt acupunctuur aan het herstel, met name op 4 belangrijke punten:

 1. Afvoeren van afvalstoffen
Het virus zorgt voor een overbelasting van het immuunsysteem. Daarbij komen veel afvalstoffen vrij, die niet goed worden afgevoerd en zich ophopen. Acupunctuur helpt om dit afvoersysteem weer in beweging te brengen. Hierdoor banen de gifstoffen zich een weg naar buiten.

2. Verminderen lichamelijke en mentale spanning
Wanneer de afvalstoffen opgeruimd worden, vermindert dit letterlijk de spanning op het lichaam en daardoor ook op de geest. Niet voor niets kennen we allemaal de uitdrukking: “een gezonde geest in een gezond lichaam.”

3. (Weder)opbouw immuunsysteem
Ook helpt acupunctuur bij het weer opbouwen van de weerstand. Het aanprikken van specifieke acupunctuurpunten helpt het immuunsysteem om sterker te worden. Het ondersteunt de longfunctie voor een beter zuurstoftransport en de darmfunctie voor een betere spijsvertering. Gezond eten, voldoende rust en voldoende beweging zijn hierbij een onmisbare schakel.

4. (Weder)opbouw conditie 
Het herstel van de conditie en het uithoudingsvermogen is een kwestie van trainen onder professionele begeleiding. Hier helpt met name fysiotherapie bij.

× Hoe kan ik je helpen?